Signes muuttuu Arctic Design kangaskaupaksi

Torstai 3.10.2019 klo 15:50


Hei!

Joitain vuosia Signesin omistaja vaihtui. Uudella omistajalla oli heti paljon ideoita kaupan uudistamisen suhteen, mutta kaikkien asioiden loksahtaminen kohdalleen kesti aikansa. Nyt kaupassa työskentelee ryhmä tekstiilialan ammattilaisia, joilla on yhtenäinen visio siitä, mihin suuntaan toimintaa ollaan viemässä.

Uudistusta ohjaavat uudet arvot: ekologisuus, lappilaisuus ja ylellisyys. Mitä se tarkoittaa käytännössä?

Ekologisuus

Kun aloimme suunnitella myymälän uudistamista, ensimmäinen päätöksemme oli, että luovumme muovisista materiaaleista kokonaan ja jatkossa myymme vain luonnonkuituja. Etsimme luonnollisista materiaaleista korvaajat niille tuotteille, jotka itse asiassa ovat alun perin ryhtyneet korvaamaan luonnontuotteita. Esimerkiksi villaa korvaamaan tullut fleece on muovinen materiaali, jonka valmistaminen aiheuttaa päästöjä ja valmiina tuotteenakin se saastuttaa vesistöjä. Ja vaikka pehmeäpintainen onkin, se ei edes ole kovin mukava käytössä saatika pitkäikäinen - toisin kuin villa. 

Pyrimme myös valitsemaan mahdollisimman lähellä valmistettuja materiaaleja. Emme myy mitään, mikä tulee Euroopan ulkopuolelta. Näin meidän on mahdollista tarkkailla materiaalien valmistusolosuhteita ja säästämme resursseja, kun tavaroita ei tarvitse rahdata niin pitkiä matkoja.

Haluamme auttaa asiakkaitamme tekemään ekologisia valintoja. Me tutkimme ja jaamme tietoa. Tämä blogi on myös sitä varten, että käsittelemme täällä mielenkiintoisia artikkeleita.

Lappilaisuus

Pohjoisesta löytyy lahjakkaita taiteilijoita ja muotoilijoita, jotka ammentavat luovuutensa arktisista olosuhteista. Meidän ei siis tarvitse ostaa muualta designia ja voimme ylpeinä esitellä osaamistamme myös kansainvälisille vieraille. Uudistuva toimintamme käynnistyykin sillä, että alamme painattaa omia lappilaisten ja lappilaislähtöisten suunnittelemia kankaita. 

Haluamme luoda lappilaisen menestystarinan yhteistyössä alueen luovien osaajien kanssa. Haluamme samalla tarjota lappilaisille tekijöille mahdollisuuksia kehittymiseen ja uusien väylien löytämiseen.

Ylellisyys

Ylellisyys on korkeaa laatua ja miellyttäviä aistielämyksiä.

Jokainen meistä tuntee eron olossaan jos on betonitalossa tai puutalossa. Tai jos pukee päälleen muovikassin tai silkkipaidan. Luonnonmateriaali on orgaaninen ja sen sisällä on helppo hengittää. Luonnonmateriaalit ovat rouheudessaan aitoja ja lämpöisiä.

Kiireentäyteisessä maailmassa myös aika on ylellisyyttä. Hitaus ja tyhjä tila on ylellisyyttä. Less is more. Haluamme auttaa asiakkaitamme pääsemään eroon kaikesta turhasta ja valitsemaan tuotteita, jotka säilyttävät arvonsa ja kestävät käytössä. Turhan karsiminen jättää aikaa aidoille asioille ja elämyksille.Tervetuloa mukaan seuraamaan retkeämme Lapin pääkaupungista kohti maailmanvalloitusta. Jokaisen pienen maailman, jonka kohtaamme <3

Terkuin, 
Eila, Tiina, Maija ja Jenna

Avainsanat: arctic, design, kangas, lappi


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini